DS

Citroen DS logoDS automobili (franc. DS Automobiles) francuski je proizvođač luksuznih automobila, koji se nalazi u sastavu PSA grupe. Citroen je početkom 2009. godine počeo sa razvojem brenda DS, što znači Different Sprit ili Distinctive Series, iako je povezivanje sa legendarnim Citroenovim modelom zvanim ajkula odnosno DS-om očigledno.

Od 2015. godine Citroenovi premijum modeli koji imaju oznaku DS, prodaju se u Evropi kao izdvojena, to jest kao samostalna automobilska marka. U Kini je to učinjeno još 2012. godine. DS je zadržao platformu i poslovanje u okviru PSA, ali se razlikuje od Citroenovih automobila koristeći odvojene proizvodne i inženjerske standarde.

DS-ova serija automobila započeta je sa premijum modelom DS3 početkom 2010. godine, automobil koji se zasnivao na Citroenu C3. DS3 je baziran na konceptu C3 Puriel i Citroen DS insajd konceptu. Godine 2010, proglašen je automobilom godine od stane Top Gear magazina. DS3 je 2013. godine bio najprodavaniji u klasi premijum malih automobila sa udelom od 40% na evropskom tržištu.